مخزن آب پلی اتیلن
یکی از بهترین و با کیفیت ترین انواع مخازن آب، مخزن آب پلی اتیلن می باشد که با داشتن مقاومت و دوام فوق العاده ، خود را در صدر جدول رضایت مندی مشتریان قرار داده است. این روزها شما شاهد استفاده از مخزن پلی اتیلن در بسیاری از ساختمان های مسکونی و اداری می باشید . ابعاد و مدل های مخزن های آب بسیار متنوع و گوناگون می باشد و این امر سبب شده است تا در هنگام خرید گزینه های بیشتری را برای انتخاب داشته باشید.
در ادامه سعی بر آن داریم تا در مورد کاربرد و چگونگی نصب مخزن آب توضیحاتی را برای شما عزیزان ارائه دهیم. برای کسب اطلاعات مفید و موثر در این زمینه می توانید ما را تا آخر متن یاری فرمایید.
کاربرد مخازن آب پلی اتیلن
بیشتر ساختمان های مسکونی و اداری شهر های بزرگ به دلیل کاهش و افت فشار آب در بسیاری از ساعات و روزهای هفته، مجبور به پمپ آب و مخزن ذخیره می باشند. نا گفته نماند که بایستی نکات بسیار زیادی در مورد خرید و استفاده از مخزن های آب را رعایت فرمایید. یکی از مهم ترین نکات در استفاده از مخازن آب، نصب این محصول می باشد. نصب مخزن امری بسیار حساس و مهم می باشد که بایستی به شکل صحیح و طبق اصول تعریف شده نصب شود. چرا که در غیر این صورت عوارض و مشکلات ناگواری را به دنبال خواهد داشت.
نصب مخزن آب
همان طور که در بخش قبلی نیز به این موضوع اشاره شد نصب مخزن آب یکی از گام های بسیار حساس در استفاده از مخزن ذخیره آب می باشد که بایستی در نصب آن تمام نکات لازم را رعایت فرمایید. شما می توانید با درخواست کمک از افراد با تجربه و حرفه ای در این زمینه، مخزن خود را به شکل صحیح و استاندارد نصب کنید.
شما با توجه به ابعاد مخزن و محل قرار گیری آن می توانید طرحی را برای نصب تانکر آب خود داشته باشید تا طبق آن عمل نمایید. در بسیاری از ساختمان ها منبع آب بر روی پشت بام واقع می شوند که نصب این روش بسیار راحت تر خواهد بود. در حالت کلی بایستی تمام نکات ایمنی و استاندارد را در عین نصب تانکر آب رعایت فرمایید تا متحمل هزینه های کلان و مشکلات ناگوار نباشید. اگر قصد دارید خودتان مخزن آب را نصب کنید بهتر خواهد بود که قبل از نصب دفترچه راهنمای مربوط به نصب آن را مطالعه فرمایید. هم چنین در مورد چگونگی نصب مخزن آب ویدیوها و فیلم های آموزشی بسیار زیادی توسط وب سایت مخزن آب دات کام آماده و ارائه شده است که شما می توانید با مشاهده این فیلم ها با مراحل لازم جهت نصب مخازن آب بیشتر آشنا شده و یادگیری های لازم را به دست بیاورید. در ادامه راجع به مراحل نصب مخزن، منبع یا تانکر آبتوضیحاتی ارائه شده است.
مراحل نصب مخزن آب
در برخی از ساختمان ها از قبل مکانی برای نصب و قرار دادن مخزن آب طراحی شده و موجود می باشد که به اصطلاح به آن مکان ها اتاق تاسیسات گفته می شود که این امر مراحل نصب را راحت خواهد کرد چرا که دیگر نیاز به پیدا کردن مکان مناسب و تراز شده نیستید. سعی کنید تمام لوله های اتصالی از جمله ، لوله های ورودی و خروجی در معرض دید باشند. تاکید بر این نکته به دو دلیل می باشد: ۱- در صورت به وجود آمدن مشکل به راحتی در دسترس باشند و سریع تر بتوان اقدامی را انجام داد. ۲- در صورت پنهان بودن امکان آسیب دیدن لوله ها بیشتر خواهد چرا که در معرض دید نخواهد بود.
بهتر است که قبل از نصب منبع آب، نقشه ای را ترسیم نمایید که با داشتن نقشه ی برای نصب می توانید زودتر به ایرادهای نصب پی برده و آن ها را رفع کنید. هم چنین می توانید برای ترسیم نقشه مربوطه از افراد ماهر در این زمنیه کمک نیز بگیرید.
روش های نصب مخزن
روش های متفاوتی برای نصب مخزن وجود دارد که شما می توانید با توجه به مکان نصب و مساحتی که مورد نیاز می باشد، منبع آب خود را نصب نمایید. در این بخش سعی بر آن دارین تا در مورد سه مورد از روش های نصب تانکر آب توضیحاتی را برای شما عزیزان ارائه دهیم:
- نصب مخزن آب بر روی زمین: این روش رایج ترین روش نصب تانکر آب می باشد که مورد استفاده قرار می گیرد. نکته اصلی که در استفاده از این روش وجود دارد ، تراز بودن سطحی می باشد که قرار است تانکر آب بر روی آن نصب شود. بنابراین قبل از انجام مراحل نصب بهتر می باشد که از تراز و هموار و یکنواخت بودن سطح مورد نظر اطمینان داشته باشید.
- نصب مخزن آب به صورت هوایی: در برخی از مناطق مخازن آب را در ارتفاعات بسیار بلندی نصب می کنند که برای این روش بایستی فنداسیون مناسبی و ایمنی را طراحی کرد. فشار آب در این روش بسیار زیاد می باشد چرا که ارتفاع تاثیر مثبتی بر روی فشار آب خواهد داشت. به ازای هر ۱۰ متر اختلاف ارتفاع ۱ بار یا ۱۴٫۵ پی اس آی فشار ایجاد می شود.
نکات مورد توجه در نصب مخزن آب
توجه به نکاتی که در نصب مخزن های آب می باشد بسیار ضروری و از الزامات می باشد به طوری که هر فرد با تجربه در این زمینه به خوبی از این نکات آگاهی دارد و می داند که بایستی از این نکات پیروی کند. از آن جایی که نصب مخازن آب یک کار تخصصی بوده، توصیه می شود که بهترین و با کیفیت ترین مخزن آب را جهت استفاده و نصب خریداری نمایید. یکی از بهترین مدل های منبع های آب، مخزن آب پلی اتیلن می باشد که با داشتن مقاومت بسیار بالا و هم چنین نصب راحت می تواند گزینه بسیار ایده آلی برای خرید شما باشد. شما می توانید فیلترهای مورد نظر خود را در ورودی آب به مخزن نصب کنید که در این صورت تعویض و تمیز کردن قیلترها نیز به راحتی امکان پذیر خواهد بود. در ادامه به نکاتی که بایستی در نصب منبع آب رعایت شود اشاره های شده است:
- از یخ زدگی پمپ در فصول سرد جلو گیری نمایید.
- بازدیدهای ادواری از مخزن و تاسیسات را جدی گرفته و به هیچ وجه فراموش نکنید.
- در صورت نیاز با توجه به ابعاد مخزن تان می توانید پایه مخزن مناسبی را تدارک ببینید.
- قطر فیتینگ و لوله خروجی از مخزن می بایست برابر یا بیشتر از ورودی پمپ آب باشد.
- توصیه می شود پمپ و مخزن را در یک مکان بسته و سرپوشیده مانند اتاق تاسیسات نصب کنید.
- مخزن را در مکانی که به دور از جریان الکتریسیته باشد نصب کنید تا مانع از وقوع اتفاقات ناگوار باشید.
- قبل از نصب بایستی محل و مکان نصب مخزن را مشخص کنید طبیعتا این مکان باید پاسخگوی ابعاد و اندازه مخزن تان باشد.
در نصب تانکر آب سعی کنید طبق اصول و استاندارد ها عمل نمایید تا بتوانید از گارانتی و ضمانت نامه ی مخزن آب خریداری شده بهره مند شوید.
- هد پمپ : ارتفاع روی انتخاب نوع پمپ بسیار موثر است. برای مثال اگر میزان ارتفاع مرتفع ترین شیر آب ساختمان شما شما تا ۱۰ متر است یک پمپ جتی یک اسب یا بشقابی یک اسب معمولی برای رفع نیازهای شما کافی خواهد بود. برای ارتفاعات بین ۲۷ تا ۳۰ متر پمپ های جتی یا بشقابی ۲ اسب یا بیشتر گزینه های مناسبی خواهند بود .
- دبی مورد نیاز: این فشار در لیتر در هر دقیقه اندازه گیری می شود و میزان قابل قبول آن ۱۰-۲۰ لیتر بر دقیقه برای یک خانه کوچک است، ۲۰ تا ۳۰ لیتر بر ساعت برای یک آپارتمان چند واحدی، ۳۰-۵۰ لیتر بر ساعت برای یک آپارتمان بزرگ و ۵۰-۹۰ لیتر بر ساعت برای یک مجتمع بزرگ.
- سر و صدا: در اغلب موارد، پمپ ها پر سر و صدا هستند و ممکن است باعث ناراحتی شوند. از این رو توصیه می شود که مشخصات دسیبل مربوط به پمپ را بررسی کنید. برای کاهش میزان سر و صدا، پمپ ها می توانند تحت پوشش ویژه طراحی شوند که ممكن است بیش از حد باعث گرم شدن موتور پمپ شود در حالی كه به طور قابل توجهی باعث كاهش سطوح سر و صدا می شود. اصولا پمپ های بشقابی کم سر و صدا تر از پمپهای جتی هستند.
- مصرف انرژی: هنگام انتخاب یک پمپ توجه به میزان انرژی مصرفی پمپ ضروری است. در بعضی موارد انتخاب پمپ های بیش از حد پر قدرت می تواند هزینه های الکتریکی و برق مصرفی را به شدت بالا برده و هزینه های سنگینی تحمیل کند. بنابراین اهمیت دارد پمپی انتخاب کنید که نیازهای شما را به خوبی پاسخ گو باشد و هم چنین مصرف برق منطقی و قابل قبولی برای ساکنین به همراه آورد.
- حداکثر ارتفاع انتقال آب: این موضوع بیان کننده میزان ارتفاعی است که پمپ می تواند آب را به سمت بالا حمل کند. برای محاسبه حداکثر ارتفاع انتقالی شما باید میزان ارتفاع کلی مبدا انتقال تا مقصد را بدانید و عدد آن را به عدد مسافتی که نیاز است پمپ آب را فشار دهد اضافه کنید. برای مثال اگر شما ۵۰ متر طول لوله کشی تان است و همچنین در تهایت آب را به ارتفاع ۲۵ متر برسانید باید پمپی با حداکثر ارتفاع انتقال ۳۰ متر انتخاب کنید. یعنی هر ۱۰ متر طول به صورت افقی به اندازه یک متر بالا رفتن آب از پمپ انرژی می گیرد. البته هر چه تعداد زانویی و پیچ و خم بیشتر باشد از پمپ توان بیشتری برای غلبه بر اصطکاک نیاز دازد.
- قابلیت اطمینان و کیفیت: پمپ های مختلف با درجات متفاوت کیفیت در بازار وجود دارد، از جمله آن می توان نمونه های بسیار ارزان تا بسیار گران را نام برد. بهتر است با صرف نظر از قیمت پمپی انتخاب کنید که در درجه اول از اجزای کیفی مناسبی ساخته شده باشد و صد در صد پاسخ گوی نیازهای مورد نظر شما باشد.
- ضمانت نامه و خدمات پس از فروش: انتخاب یک نام تجاری که ضمانت را ارائه می دهد راه خوبی برای حفاظت از خرید شماست. معمولا اکثر تولید کنندگان پمپ آب خانگی را با ضمانت های ۲ ساله ارائه می دهند. با این حال خرید پمپ از فروشگاه های معتبر جهت اطمینان از دریافت خدمات پس از فروش ضروری است.
- در انتها توصیه می شود هنگام انتخاب پمپ آب خانگی عملکرد، طول عمر و قیمت تمام شده در طولانی مدت را ارزیابی کنید و در رابطه با شرایط و خدمات پس از فروش و گارانتی نیز اطلاعات کامل کسب کنید.
اقلام مورد نیاز برای نصب یک عدد پمپ آب و مخزن ذخیره :
۱-پمپ آب ( با مشخصات مورد نیاز ) تعداد یک عدد
۲-ست کنترل (کنترل کننده فشار دیجیتال) یا مخزن تحت فشار ( با حجم مورد نیاز ) به همراه فشار سنج مکانیکی به تعداد یک عدد
۳- شیر یک طرفه به تعداد دو عدد
توضیح : در صورت استفاده از اتومات های الکترونیکی یا ست کنترل به جای pressure switch ( فشار سنج آنالوگ ) تعداد یک عدد کافی می باشد.
۴- شیر فلکه تعداد ۵ عدد
۵-لوله و اتصالات مورد نیاز مطابق اعلام استادکار و یا کارشناس نصب
۶-مخزن ذخیره آب پلی اتیلن ( همراه با اتصالات و شناور ) با حجم مورد نیاز
۷-فیلتر برای پیش تصفیه آب ورودی به مخزن
نصب مخزن آب و پمپ با استفاده از ست کنترل
( بدون منبع تحت فشار )
نحوه نصب پمپ آب خانگی ( مراحل کلی نصب پمپ آب ساختمان ):
در ساختمانهایی که نصب مخزن و پمپ قبلا در آنها پیش بینی شده است معمولا مکانی به نام اتاق تاسیسات به این امر تخصیص یافته است که لوله کشی ورودی و خروجی به آن از قبل انجام شده است. در صورت عدم پیش بینی چنین فضایی در ساختمان ، می بایست با مشاوره یک کارشناس تاسیسات مکان مناسب را برای این امر پیدا کنید .
مکان انتخاب شده می بایست فضای کافی برای نصب مخزن و پمپ را داشته باشد و امکان لوله کشی از ورودی آب ساختمان به این تاسیسات و همچنین امکان اتصال خروجی تاسیسات نصب شده به لوله کشی ساختمان را داشته باشد. مکان نصب مخزن می بایست کاملا صاف و یکدست باشد و قبل از قرار دادن مخزن روی سطح مورد نظر ، آن مکان از هر گونه سنگریزه کاملا تمیز شده باشد.
بهتر است پمپ و مخزن پلی اتیلن را حتی الامکان نزدیک به یکدیگر و در مکانی سرپوشیده قرار دهید. چرا که مخازن پلی اتیلن اگر در برابر تابش اشعه فرا بنفش نباشند عمر خیلی بیشتری خواهند داشت. هم چنین موتورهای الکتریکی در مکان های سرپوشیده و سایه کمتر داغ شده و احتمال سوختن قطعات الکتریکی آن ها کاهش می یابد.
می بایست خروجی سرریز آب از مخزن با کمک لوله کشی به مکانی ایمن هدایت شود که خروج آب از آن در معرض دید باشد و محل خروجی از تاسیسات برقی فاصله داشته باشد. در مواقعی که شیر کنترل سطح ( مانند فلوتر ) درست عمل نکند آب سرریز شده در صورت هدایت نادرست می تواند به تاسیسات برقی صدمه بزند و اگر در معرض دید نباشد موجب هدر رفتن طولانی مدت آب شود.
مکان نصب پمپ می بایست سر پوشیده بوده و حتمی الامکان در ارتفاع پایینتری از مخزن باشد (در صورت لزوم مخزن با کمک پایه استاندارد کمی مرتفع تر از پمپ نصب شود ). پمپ می بایست در محل نصب خود کاملا فیکس شود. در مکان هایی که دما به زیر صفر می رود حتمی لوله ها و کاسه پمپ را با عایق پیچی و در صورت لزوم با کمک سیستم deicing از یخ زدگی محافظت نمایید.
از آنجایی که لرزش پمپ هنگام کارکرد به مرور می تواند از طریق لوله ها به اتصال خروجی مخزن منتقل شود و آن را از آب بند خارج کند حتمی در مسیر لوله کشی بین پمپ و مخزن از لرزه گیر استفاده کنید. ذیلا طرح شماتیک لوله کشی برای نصب مخزن و پمپ ارائه شده است. توجه فرمایید مطابق نقشه ذیل حتمی مسیر لوله کشی Bypass یا کنار گذر را اجرا کنید . به این ترتیب در مواقع قطع برق و یا هنگامی که پمپ کار نمی کند، آب با فشار طبیعی شبکه در دسترس خواهد بود. همچنین در صورت کافی بودن فشار شبکه آب شهری ، پمپ روشن نمی شود و باعث کاهش استهلاک آن و همچنین کاهش مصرف برق در ساختمان می گردد.
برای خرید مخزن پلی اتیلن در تهران با شرایط ویژه با ما تماس بگیرید.
نصب مخزن پلی اتیلن
ذخیره سازی آب مخازن پلی اتیلن اشکال مختلفی داشته و بسته به محوطه و فضای در دسترس و میزان حجم آب مورد نیاز می توانید دست به انتخاب و خرید بزنید. همان گونه که پیش از این نیز اشاره شد بهتر است محل نصب مخزن پلی اتیلن در محوطه بسته و به دور از نور آفتاب باشد. هم چنین در محل انتخابی فضای مورد نیاز برای سرویس های دوره ای باید وجود داشته باشد. هم چنین بهتر است مخزن آب پلی اتیلن به گونه ای نصب شود که شیرهای ورودی و خروجی آن دسترس برای تعمیرات داشته باشند. مخزن باید در مکانی صاف و مسطح قرار گیرد و از مواد شیمیایی در امان باشد و هوای اطراف آن به خوبی تهویه شود. هم چنین مکانی که برای قرار دادن مخزن انتخاب می کنید باید دارای استحکام فیزیکی مناسبی باشد چرا که مخازن پلی اتیلن پس از پر شدن با آب بسیار سنگین خواهند شد و بار زیادی ایجاد خواهند کرد. اگر قصد دارید مخزن پلی اتیلن را به هر دلیلی روی پشت بام نصب کنید به یاد داشته باشید مکانی را باید انتخاب کنید تا تحمل وزن مخزن پر از آّ را داشته باشد مانند خرپشته و یا با تقسیم حجم ذخیره در چند مخزن کوچکتر وزن آب را در پشت بام توطیع کنید. در هر صورت توصیه می کنیم با یک مهندس عمران یا معمار مشورت نمایید.
مشکلات ناشی از اتصال مستقیم پمپ آب به شبکه آب شهری
اتصال مستقیم پمپ به شبکه آب شهری غیر قانونی است. به غیر از منع قانونی این کار موجب پرداخت آبهای چند برابری ( قبض آب به دلیل عملکرد ناصحیح کنتور مصرف چند برابری را نشان می دهد. ) می شود. به دلیل این که در مواقع اوج مصرف، آب کافی در لوله ها وجود ندارد، پمپ هوای داخل لوله ها را نیز به همراه آب مکش می کند. این مسئله علاوه بر تحمیل آب بهای چندبرابری، موجب خرابی پمپ و اختلال در عملکرد آن و نیز هزینه برق بیشتر نیز می گردد.
برای عملکرد بهتر پمپ تا حد امکان پمپ و مخزن ذخیره را نزدیک به هم نصب کنید. همچنین برای جلوگیری از کاویتاسیون قطر لوله رابط بین مخزن و پمپ را برابر یا بیشتر از قطر ورودی پمپ در نظر بگیرید. لازم به ذکر است به دلیل جریان دائمی ، همیشه آب داخل مخزن تازه می ماند.
پرسش های متداول
چگونه مخزن آب را بر روی زمین نصب کنیم ؟
این روش رایج ترین روش نصب تانکر آب می باشد که مورد استفاده قرار می گیرد. نکته اصلی که در استفاده از این روش وجود دارد ، تراز بودن سطحی می باشد که قرار است تانکر آب بر روی آن نصب شود. بنابراین قبل از انجام مراحل نصب بهتر می باشد که از تراز و هموار و یکنواخت بودن سطح مورد نظر اطمینان داشته باشید.
چگونه مخزن آب را به صورت هوایی را نصب کینم؟
در برخی از مناطق مخازن آب را در ارتفاعات بسیار بلندی نصب می کنند که برای این روش بایستی فنداسیون مناسبی و ایمنی را طراحی کرد. فشار آب در این روش بسیار زیاد می باشد چرا که ارتفاع تاثیر مثبتی بر روی فشار آب خواهد داشت. به ازای هر ۱۰ متر اختلاف ارتفاع ۱ بار یا ۱۴٫۵ پی اس آی فشار ایجاد می شود.
در هنگام نصب منبع آب چه نکاتی را باید رعایت نمود ؟
از یخ زدگی پمپ در فصول سرد جلو گیری نمایید _ بازدیدهای ادواری از مخزن و تاسیسات را جدی گرفته و به هیچ وجه فراموش نکنید _ در صورت نیاز با توجه به ابعاد مخزن تان می توانید پایه مخزن مناسبی را تدارک ببینید _ قطر فیتینگ و لوله خروجی از مخزن می بایست برابر یا بیشتر از ورودی پمپ آب باشد … (ادامه در مقاله)
اقلام مورد نیاز برای نصب یک عدد پمپ آب و مخزن ذخیرهچه می باشد؟
۱-پمپ آب ( با مشخصات مورد نیاز ) تعداد یک عدد ۲-ست کنترل (کنترل کننده فشار دیجیتال) یا مخزن تحت فشار ( با حجم مورد نیاز ) به همراه فشار سنج مکانیکی به تعداد یک عدد ۳- شیر یک طرفه به تعداد دو عدد ۴- شیر فلکه تعداد ۵ عدد. ۵- لوله و اتصالات مورد نیاز مطابق اعلام استادکار و یا کارشناس نصب … (ادامه در مقاله)